One

28Aug11

En dag kvar. Imorgon gäller det. Nervöst att börja något nytt; träffa en massa okända människor för första gången. Människor som kommer bli min vardag under två år. Det var längesen jag gjorde något sådant, ja, det är egentligen inte sen jag började gymnasiet. Jag har visserligen pluggat tidigare, men det har varit fristående kurser och även om jag pluggat mer än en termin med vissa har det ändå aldrig varit mer än två. Det känns ovant att veta, att ha något åtminstone hyfsat klart för så lång tid. Ovant, men bra.

Jag minns fortfarande mitt första introduktionsmöte på högskolenivå. Jag vill alltid vara ute i god tid när jag ska göra nya saker på nya platser så jag var där säkert mer än en timme innan. Jag minns att jag satt i korridoren och bara väntade, alldeles för mig själv eftersom jag inte kände någon annan som skulle börja. När det väl var dags och introduktionsmötet började insåg jag ganska snart att det inte kunde vara rätt. Det här var en introduktion till en annan kurs, inte den jag skulle läsa (ironiskt nog mitt förstahandsval som jag inte kommit in på). Det var bara att bita i det sura äpplet och smita ut. Sen började mysteriet med att hitta där jag skulle vara.

Det första jag gjorde var att gå ner till informationen. De visste ingenting, men skickade mig vidare. Efter mycket om och men fick jag veta var jag skulle vara. I salen intill den jag var i först. Det var bara att smyga in, väldigt, väldigt försenad. Snacka om att göra ett bra första intryck. Men jag överlevde och jag antar att jag kommer överleva imorgon också. Den här gången är det i alla fall på en bekant plats (jag har pluggat på samma institution en termin tidigare) och jag har ett antal fler introduktionsmöten i bagaget.

Annonser


4 Responses to “One”

  1. Åh nu fick jag lite flashback till när jag började på universitetet. 🙂 Nervositeten och känslan av att börja något nytt. Lycka till imorgon!

  2. 3 hemligamalin

    Lycka till imorgon!

    • 4 Ellen

      Tack! (Såhär i efterskott, fast jag såg det redan igår så det gick fram i alla fall …)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: