Torsdag

06Sep12

Idag stod sociala medier och bibliotek 2.0 på schemat. Vi pratade om webbens utveckling från att vara mer passiv till att bli mer användaranpassad där gränsen mellan experter och användare suddas ut. Eller hur nytt är det? Har deltagande alltid varit en självklarhet? Och hur användarstyrt är det egentligen nu? Hur demokratiskt är webbanvändandet?

Och biblioteket? Tar vi tillvara på besökarnas kunskaper och åsikter? Är bibliotekarierna inga auktoriteter längre? Vad är bibliotekariernas roll? Och ska verkligen biblioteken lägga tid på att hålla på med sociala medier? Det finns många frågor att reflektera över, men kanske inga självklara svar, även om diskussionen ofta tenderar att göra allting svart eller vitt. Fortfarande ställs det digitala (och nyskapande) många gånger mot det traditionella (och bakåtsträvande), trots att det finns poänger med båda delarna.

Passade på att hänga med Martin till UB sen efter lunch. Det är så stort att det nästan känns lite läskigt att gå in där. Trots att jag har pluggat flera år i stan har jag varit på UB pinsamt få gånger, men jag får kanske ta igen det nu. Gillar den lustiga kombinationen av uråldriga anor och stel sextiotals byråkrati när det gäller inredningen. Och doften av gamla, dammiga böcker.

 

Annonser


No Responses Yet to “Torsdag”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: