April-läsning

04Maj13

April var en månad med blandade böcker. Jag läste 17 böcker, vilket var en mer än i mars, och i genomsnitt lite drygt en bok varannan dag. Efter att ha läst väldigt många böcker av manliga författare under årets första månader blev det något fler kvinnor i april. Sex stycken kvinnliga och nio stycken manliga samt två böcker med både en manlig och kvinnlig författare.

Jag har läst ovanligt mycket skönlitteratur för vuxna under 2013, men under april var sju av 17 böcker klassade som ungdomslitteratur. Jag läste också tre serieromaner, varav två var barn- och ungdomslitteratur. Med tanke på att jag oftast väljer ungdomsböcker var det här ett mer representativt urval än tidigare månader.

Extra spännande i april var en av mina favorit-bilderboksskapares vuxendebut. Pija Lindenbaums Plats var en fin, men något vemodig, berättelse som jag definitivt kan rekommendera. Andra guldkorn den här månaden är:

  • Olsson, Sofia – Det bästa barnet (2013)
  • Suber, Margareta – Charlie (1932)
  • Beam, Chris – I am J (2011)
  • Chambers, Aidan – Dying to know you (2012)
  • Green, John – Förr eller senare exploderar jag (2013)

Den sistnämnda är visserligen ruggigt sorglig, men jag skulle kunna gå så långt som att säga att det är en måste-bok. En vacker berättelse med underbara karaktärer.

I övrigt innebar april en fortsatt utforskning av Alexander Weiss författarskap. Jag läste fyra av hans böcker, vilket gjorde honom till mest lästa författare under månaden. Med tanke på hur många av hans böcker jag har läst tidigare under året är det inte omöjligt att han kniper förstaplatsen när det gäller mest lästa 2013 allt som allt.

Spännande var också min första bekantskap med urban fantasy-genren i form av Linda Belanner och Fredrik Perssons och bingo är bara för de förlorade. Det är möjligt att jag läst något i genren redan tidigare, men inte riktigt på det här sättet. Jag är inte helt övertygad, men lutar åt att jag gillade det och planerar att läsa även deras första bok om samma personer.

Den fullständiga listan över årets läsning finns här.

Annonser


No Responses Yet to “April-läsning”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: